top of page
Search

Dažniausiai užduodami klausimai:

Updated: Jun 5, 2020



⦁ Per kiek laiko galima išmokti dainuoti?

Dainavimas- tai individualus amatas. Vieniems akivaizdūs rezultatai jaučiami jau po pirmos pamokos kuomet mokinys supranta esminį raktą, kas trukdė jam, tarkim, pereiti tolygiai nuo žemo prie aukšto registro. Jeigu kertinė klaida yra nemokėjimas naudotis kvėpavimu dainuojant, tai užtrunka dažniausiai ilgiau, priklausomai nuo mokinių užsispyrimo ir valios pastangų. Taigi, svarbiausias momentas, kad kiekvienas pasirinkęs išmokti dainuoti būtų imlus naujoms žinioms ir atviras jomis pasinaudoti.

Ar aš pakankamai talentingas mokintis dainuoti/ groti?

Tikiu, kad kiekvienas gali išmokti dainuoti ir groti gerai, tačiau patį aukščiausią lygį pasiekti galima per savianalizę bei savistabą. Mokytojas yra tam, kad padėtų išgirdus klaidą, ją aptarti, išspręsti ir pasiekti kiekvienam geriausių rezultatų.

Kodėl grojant pianinu įsitempia rankos?

Grojant pianinu, kaip ir bet kurioje kitoje sporto ar muzikos srityje, svarbu atrasti balansą tarp įtampos ir atsipalaidavimo. Dažnai painiojamas atsipalaidavimas su pasyvumu. Pirštų aktyvumas grojant dinamikoje forte visuomet privalomas, tačiau esmė yra tinkamu metu atpalaiduoti tiek juos, tiek kitus rankos raumenis. Priešingu atveju, susidaro įtampa, kuri gali baigtis ir didesnėmis traumomis. Svarbu pajautus įtampą, joje neužsibūti ir pailsinti rankas. Jeigu rankos užsiveržė tiek, jog po mažos pertraukos tęsiant grojimą jos vis vien veržiasi ir dar labiau, geriau atidėti praktikavimą kelioms valandoms o geriausiu atveju kitai dienai.

Kaip išmokti skaityti iš lapo natas ?

Atsiverčiant pasirinktą kūrinį, pirmiausia reikėtų apskaičiuoti jame esančius balsus. Tuomet juos visus mokytis po vieną atskirai. Kai gerai išmokstame juos, tuomet pradedame jungti balsus tarpusavyje. Jeigu tai 4 balsų kūrinys, išmokstame jungti iš pradžių pirmą su antru, tuomet pirmą su trečiu ir galiausiai antrą su trečiu. Tik įvaldę visus balsus atskirai, galime pabandyti juos pagroti kartu.

Negrokite mokydamiesi nuo pradžios iki galo. Geriausia pasiimti du- tris taktus, ir juos atskirai mokytis kol pavyksta. Tokiu būdu progresas įvyks žymiai greičiau.

8 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page